"Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να συμπεριλάβει όλες τις δράσεις των bloggers που προκύπτουν από τον εθελοντισμό και μόνο. Ανήκει σε όλους.Οποιαδήποτε πρωτοβουλία από bloggers, σε όποιο μέρος της Ελλάδας,
μπορεί να προβάλλεται εδώ και να χαίρει της συμπαράστασης όλων των υπολοίπων. Όποιος έχει κάποια ιδέα μπορεί να την κοινοποιεί στους διαχειριστές. Λογικό είναι πως δεν θα πρέπει να πέφτουν πολλά πράγματα
μαζί για να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό...οπότε θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική συνεννόηση. Όταν υπάρχει ''δράση'' όλες οι προσφορές εντός κι εκτός των blogs θα είναι καλοδεχούμενες, χωρίς
πιέσεις και υποχρεώσεις. Η εθελοντική προσφορά δεν πρέπει να γίνεται καταπιεστική και ''καθήκον''...πρέπει να βγαίνει αβίαστα για να μπορεί να εκπληρώνει τους σκοπούς της στη διάρκεια του χρόνου...Πέρα των
δράσεων, αν κάποιος θέλει να βοηθήσει στη διαμόρφωση του blog, ν' αφαιρέσει, να προσθέσει, ν'αλλάξει αλλά και να ομορφαίνει το ήδη υπάρχον, να επικοινωνήσει στα email για να του δοθούν οι κωδικοί. Εδώ
θα λειτουργούμε σαν σύνολο κι όχι σαν πρόσωπα, Αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να το διαχειρίζονται αλλά κι αυτό μπορεί να αλλάζει στην πορεία...Όλα είναι υπό δοκιμή...λάθη θα γίνουν, παραλείψεις θα υπάρχουν, ας κοιτάμε την ουσία κι όλα τ'άλλα όταν υπάρχει θετική σκέψη, θα φτιάχνονται μαγικά..."

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Παζάρι αλληλεγγύης - blogaki



Με χαρά μπαίνω κι εγώ κάτω από τη μεγάλη και φιλόξενη στέγη της Δράσης για να σας προσκαλέσω, αλλά και για να ζητήσω τη βοήθειά σας. 

Οργανώνουμε παζάρι αλληλεγγύης (με χειροποίητα αντικείμενα, σπιτικά γλυκά και βιβλία) για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος". Με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε από το παζάρι θα αγοράσουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής, που αποτελούν τις άμεσες ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας.

Κάθε συμβολή σας είναι πολύτιμη.
Γι' αυτό και σας παρακαλούμε να στείλετε ό,τι φτιάχνετε με τα χεράκια σας (αντικείμενα, πίνακες, κοσμήματα, γλυκά), αλλά και βιβλία, μέχρι τις 6 Ιούνη. 

Και σας προσκαλούμε να έρθετε:
Σάββατο και Κυριακή, 11 και 12 Ιούνη, 10:00-19:00,
5ο νηπιαγωγείο Χολαργού, Αρτέμιδος 59, στάση μετρό Χολαργός
επικοινωνία και πληροφορίες αποστολής: womaninblog@gmail.com
θα μας βρείτε: facebook, blog

Ανοίγουμε πανιά για έναν ανθρώπινο κόσμο με το blogaki!
Αλεξάνδρα
(a button on the moon)



Με μεγάλη χαρά θα σας παρουσιάσω τις δημιουργίες που έχουν φτάσει:


Μαζί με όλη την πολύτιμη βοήθειά της στην οργάνωση, η Loukia Tsoga, στέλνει και τις πρώτες της δημιουργίες για το παζάρι μας!





Χειροποίητα κοσμήματα για ένα ανθρώπινο κόσμο... από την Μαρίνα και την Όλγα....


χειροποίητα κοσμήματα


handmade necklaces

παζάρι αλληλεγγύης "Ο Άλλος Άνθρωπος"


Αξεσουάρ για την βόλτα από την Ρένα...







Χειροποίητες δημιουργίες από την Νικόλ











Λιβάδια με λεβάντα δεν έχει πια μόνο η Γαλλία, αλλά και το παζάρι μας, χάρη στη Marie-Anne 



Με έναν στρατό αγάπης μπουκάρι στο παζάρι η Σταυρούλα



Κοσμήματα και βιβλία από την Έλλη και χειροποίητα γλυκά από την μαμά της...

 


Άφησε το ποδήλατό της και Άνοιξε Πανιά η Βίκυ...


Από την ορεινή Βυτίνα μας φέρνει το καλοκαίρι η Νίκη.... 






Γυαλό-γυαλό θα φτάσει η Βίκυ στο παζάρι...

Τα παιδιά της τάξης εικαστικών του 4ου Δημοτικού Χολαργού και η δασκάλα τους, Μαρία Νίκη Βατσάκη, στέλνουν λουλούδια....


 Ότι μπορεί κάνει η Άννα, και στέλνει τις όμορφες δημιουργίες της στο παζάρι...



Κεράκια από την Σταυρούλα.......



Δεν παζαρεύει..... συμμετέχει η Χαρά....


Σε χωριά που τα βρέχει η θάλασσα..... μας ταξιδεύει η Gorgia Manasi 



Είσαι τυχερός αν ταξιδεύεις με καράβια την  "Αλληλεγγύη " και την "Αγάπη " του Dimitrios Aslanoglou 





Μικρά αλλά πάντα όμορφα λιθαράκια προσθέτει η Ρούλα στα παζάρια.....




 




"Η μέρα που χάθηκε ο κόσμος 
Είναι η μέρα που ένα ακόμα παιδί 
(το ξένο, που είναι και δικό σου)
Βρέθηκε μόνο του........

γράφει στο ποίημα της η Αριστέα, και μας το στέλνει μέσα σε μία εικαστική σύνθεση....



Καλλιτεχνικές Σαγιονάρες μας στέλνουν τα κορίτσια από το Καλλιτεχνί-ΖΩ...





Φύσιξε άνεμος ανθρωπιάς και στέλνει από την Λακωνία τις δημιουργίες της Δέσποινας...





Από τα ρεταλάκια της έφτιαξε μικρά υπέροχα τσαντάκια για να χωρέσουν τα απαραίτητα για την  βόλτα, η Κατερίνα....







συνεχίζεται.........


34 σχόλια :

  1. Και από εδώ να σου πω Αλεξάνδρα μου πως θα είμαστε δίπλα σου σε αυτή την προσπάθεια.... γιατί και αυτή πρέπει να πετύχει!!!! Ευχαριστούμε που μας δίνεις την ευκαιρία να κάνουμε κάτι για όσους το έχουν ανάγκη!!!! Καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη με ευχαριστείτε εμένα και γιατί ντρέπομαι, αλλά και γιατί αυτό το κάνουμε όλοι μαζί! ♥

      Διαγραφή
  2. Όλοι μαζί μπορούμε!
    Καλή επιτυχία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Αλεξάνδρα!
    Όλοι μαζί μπορούμε!!
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ΄΄Αλλο Ανθρωπο΄΄ λοιπόν , για τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι μαζί για τον αλλο ΑΝΘΡΩΠΟ.. κοριτσια..!!! καλη επιτυχια..!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι μαζί μπορούμε! Καλή επιτυχία! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι μαζι για τον άλλο Ανθρωπο ...και εγώ μαζί σας ,φτιάχνω κούκλες και ότι άλλο προλάβω.Καλή επιτυχία Αλεξάνδρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, Αλεξάνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες μαζί μπορούμε!!!!
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλες μαζί μπορούμε!!!!
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tελικά τι ποσό μαζεύτηκε, μάθαμε; δεν έγινε καμία αναφορά όπως γινόταν άλλες φορές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που είναι οι δημιουργίες των υπολοίπων δημιουργών??? Δεν τις βλέπουμε εδώ και ούτε στις αναρτήσεις της κοπέλας που έκανε το παζάρι!!! Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να απαντήσει??? Τα έργα που έμειναν που θα διατεθούν, υπάρχει ήδη άλλο παζάρι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φυσικά και υπάρχουν αρμόδιοι και θα γίνει σχετική ανάρτηση.
    Περιμένουμε την απάντηση από την Αλεξάνδρα.
    Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που απαντήσατε, νομίζω όμως πως κάτι δεν πάει καλά. Μέχρι σήμερα ξέραμε που θα βρούμε τα έργα, μπορούσαμε να τα αγοράσουμε από το διαδίκτυο. Πέρασε ήδη αρκετός καιρός από την ημέρα που τελείωσε το παζάρι και ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για αυτό και όπως λέει και η AleKa Craftaholic ούτε για το ποσόν έγινε αναφορά, αν και αυτό προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Οι δημιουργοί των έργων τα προσφέρουν ή αμείβονται για αυτά, και αν δεν αμείβονται δεν ρωτούν που βρίσκονται τα έργα τους αυτή την στιγμή???

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά εγώ ενημερώθηκα: έλαβα μέιλ από την ίδια την Αλεξάνδρα τι να κάνει με τα σαπούνια μου που περίσσεψαν. Αν θέλω να τα στείλει κάπου ή να τα κρατήσει για το επόμενο παζάρι που ήδη νομίζω το προγραμματίζει. Παρεμπιπτόντως, τα σαπούνια μου δεν ανέβηκαν σε αυτή τη σελίδα μα δεν το έκανα θέμα. Ξέρω πως μέσα στον πανικό της προετοιμασίας. καθώς το διάστημα ήταν πολύ σύντομο κάποια θέματα όπως οι φωτογραφήσεις μπορεί να έμειναν πίσω. Ουδέποτε αμφισβήτησα όμως τη δουλειά ...λάθος την προσφορά της Αλεξάνδρας ...την ίδια την Αλεξάνδρα! Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτήν!
      Στο φέις είδα αρκετό φωτογραφικό υλικό και όσες φίλες πέρασαν από το παζάρι μόνο τα καλύτερα είχαν να πουν για την κοπέλα μας και το παζάρι!
      Νομίζω ότι θα ενημερωθούμε σύντομα για τα σχετικά!
      Αριστέα

      Διαγραφή
    3. Αριστέα μου καλησπέρα!!! Τις δημιουργίες σε αυτή την σελίδα - όσες ανέβηκαν - τις ανέβασα εγώ για να δείξω τον τρόπο στην Αλεξάνδρα και από εκεί και πέρα έπρεπε τις υπόλοιπες να τις ανεβάσει εκείνη η οποία είχε και την δράση, κάτι το οποίο όμως δεν θέλησε τελικά να το κάνει, γιαυτό δεν είδες τα σαπουνάκια σου.... πίστευα πως θα συνεχιζόταν η ανάρτηση.

      Διαγραφή
    4. Κορίτσια πρώτη φορά όλα μπορούν να συμβούν!
      Σημασία έχει τ αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    5. Η κυρία που διαμαρτύρεται έχει δώσει κάποιο έργο της και ανησυχεί για την τύχη του;. Ό,τι αναρτάται σ'αυτή την σελίδα κι έχει την στήριξη της δράσης είναι απόλυτα ελεγμένο και λαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων μας. Όποιος αμφιβάλει μπορεί απλά να μη συμμετέχει. Τώρα για τις διαδικτυακές αγορές, δεν το κατάλαβα αυτό...πότε κάναμε πωλήσεις τέτοιες και δεν το θυμάμαι; Τα έργα αναρτώνται για να δει ο κόσμος το μέγεθος της προσφοράς και την ποιότητα των έργων κι όχι για να πουληθούν. Όποιος ενδιαφέρεται αγοράζει κατευθείαν από τα μπαζάρς. Όπως και να'χει το θέμα είναι πως κακώς απαντάμε σε ανώνυμους και πολύ περισσότερο καθόμαστε και απολογούμαστε. Ένα προφίλ που δεν οδηγεί πουθενά για μένα είναι ανώνυμο. Όλοι ξέρουμε τον κόπο να στηθεί ένα μπαζάρ και το βάρος που πέφτει στον διοργανωτή. Θα τον μαλώσουμε κιόλας επειδή δεν έκανε τις αναρτήσεις στην ώρα τους;

      Διαγραφή
  14. Αλλο ένα παζάρι για καλό σκοπό έλαβε αίσιο τέλος!
    Πρώτη φορά η Αλεξάνδρα την εμπιστευθήκαμε (δεν τη γνωρίσαμε τώρα),στείλαμε όπως πάντα τις δημιουργίες μας με εμπιστοσύνη, κατάφερε να ξεπεράσει τις συμπληγάδες των αναποδιών και πέτυχε αυτό που όλες θέλαμε.Να ενισχυθεί η προσπάθεια του ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!
    Η Βίκυ ως έμπειρη πλέον στα φιλανθρωπικά παζάρια προσέφερε τα μέγιστα και υλικά και ιντερνετικά εδώ. Προσωπικά ήμουν σίγουρη για ο,τι έστειλα είτε αναρτιόνταν είτε όχι,είτε μου έδιναν λογαριασμό για τ αποτέλεσμα είτε όχι. Και ΝΑΙ ρωτήθηκα τι θέλω να γίνουν τα πράγματά μου που έμειναν αδιάθετα.Και φυσικά τέθηκαν στην διάθεση των διοργανωτών να δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη.Ουδέποτε ρώτησα τι πουλήθηκε και τι έμεινε απο τις δημιουργίες μου,αφού διατίθενται πάντα με εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν.
    Είναι κρίμα ν αμαυρώνεται ένας σκοπός με υποψίες και αντεγκλήσεις. Είμαστε όλες ώριμες ,κατασταλαγμένες,ευαισθητοποιημένες για να δημιουργούμε αρνητικές καταστάσεις που κανέναν δεν ωφελούν απλά αποδυναμώνουν
    Καλή συνέχεια στην επόμενη δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγω κορίτσια ρωτήθηκα απο την Αλεξάνδρα για αυτα που έμειναν αν ηθελα να δωθουν και αλλου και φυσικα συνφώνσα οπως η Χαρα και η Αριστεα νομιζω όλες μας οτι στελνουμε δεν χρειαζομαστε λογιαριασμους..!! τωρα αν καποιος θελει να το κανει γιατι δεν ξερω τους κανονες ..τι να πω... η εμπιστοσυνη στα πρόσωπα των φίλων που διωργανωνουν αυτα τα παζαρια αγαπης ειναι απο μενα δεδομενη .. και αλοιμονο αν ηταν διαφορετικα..ειναι κρίμα...θα ευχηθω και εγω καλη συνέχεια στην επόμενη δραση..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "I appreciate the fresh perspective this blog brings to the table. It's not just another run-of-the-mill content; it's a unique voice in a sea of online noise. Well done!"
    https://www.discountdrift.com/promotions/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "The sense of community fostered by this blog is remarkable. It's not just about consuming content; it's about being part of a larger conversation and learning from a collective pool of knowledge."
    https://www.couponsstudio.com/all-stores

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...